Założycielami firmy NapiFeryn BioTech są dr Magdalena Kozłowska i dr Piotr Wnukowski – dwoje biotechnologów z doświadczeniem zdobytym w europejskich jednostkach naukowych i koncernach biotechnologicznych. Członkami zespołu badawczo-rozwojowego są także absolwenci polskich i europejskich uczelni technicznych, którzy posiadają bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów wdrożeniowych w Polsce i za granicą.

Komisję naukową w firmie tworzą uznani naukowcy – prof. Ryszard Amarowicz oraz prof. Krzysztof Krygier. Prof. Ryszard Amarowicz na co dzień kieruje Zakładem Chemicznych i Fizycznych Właściwości Żywności PAN w Olsztynie i jest specjalistą w zakresie analiz żywności. Prof. Krzysztof Krygier zarządza Zakładem Technologii Tłuszczów i Koncentratów Żywności SGGW i jest specjalistą z zakresu nauki o tłuszczach oraz dodatków do żywności i żywności specjalnej.

dr Magdalena Kozłowska prezes NapiFeryn BioTech

dr Magdalena Kozłowska
prezes NapiFeryn BioTech

Absolwentka Politechniki Łódzkiej, doktorat uzyskała na Uniwersytecie Technicznym w Delfcie, w Holandii. Specjalizuje się w tworzeniu i optymalizacji procesów biotechnologicznych. Doświadczenie i wiedzę zdobywała pracując jako naukowiec oraz inżynier procesowy w międzynarodowych korporacjach i jednostkach naukowych – Johnson & Johnson Biopharmaceuticals, DSM Biotechnology Center, Uniwersytet Techniczny w Delfcie. Była nominowana do nagrody „Człowiek Roku 2017” w kategorii „Biznes”.

dr Piotr Wnukowski wiceprezes NapiFeryn BioTech

dr Piotr Wnukowski
wiceprezes NapiFeryn BioTech

Absolwent Politechniki Warszawskiej, doktorat uzyskał na Królewskim Instytucie Technologicznym w Sztokholmie, gdzie był również wykładowcą w katedrze inżynierii chemicznej i procesowej. Specjalizuje się w optymalizacji i skalowaniu procesów biotechnologicznych. Pracował na stanowiskach głównego technologa w międzynarodowych korporacjach: Johnson & Johnson i DSM. Wynalazca i współautor wielu patentów i zgłoszeń patentowych w sektorze life science.